Om Jesper

Jesper Gillerås föddes 1987 i Falun som ligger i vackra Dalarna. Idrott och träning har alltid varit en stor del av Jespers liv och då framförallt ishockeyn. Jesper började tidigt med att spela ishockey men slutade som 26 åring då motivationen inte riktigt fanns där längre. Karriären började i Falu IF och slutade även i Falu IF, det blev totalt 9 säsonger i A-laget och de flesta av säsongerna var i division 1.

Off-ice träningen har alltid varit en del av ishockeyn som Jesper gillar och han har alltid lagt ner mycket tid och engagemang där. När Jesper var 24 år började han studera till idrottstränare på Högskolan Dalarna och där hände något.

  • De tre åren som jag studerade så öppnades helt nya dörrar och tankebanor inom mig, träning handlar inte bara om att träna hårt eller mycket utan träningen måste ha ett syfte och man måste ha en tanke med det man gör annars kommer inte resultaten.

Efter tre år med mycket slit och pluggande så hade han tillslut en examen inom idrott och hälsovetenskap. Den fysiska träningen har som sagt alltid varit det som intresserar Jesper mest och han kände trots de här tre åren att han vill mer och då hittade han en utbildning som verkligen tilltalade Jesper, utbildningen hette 3Dfunktion. Den innehåller 7 moduler och går igenom hela kroppen från fot till nacke. Den här utbildningen är något som pågår just nu och Jesper har gjort klart modul 1,2,3 & 4 och har modul 5 inbokad. Jesper har även gått den idrottsspecifika utbildningen 3D-Hockey samt 3D-löpning för att få en större förståelse om löpningens biomekanik.

  • 3Dfunktion modul 1,2,3 & 4 var helt magiska, utbildarna Andreas Öhgren och Seth Ronland som håller i utbildningen är två extremt duktiga och välutbildade personliga tränare. Denna utbildning har gett mig ännu en dimension i mitt sätt träna mina klienter. Kroppen är gjord för att röra på sig och då i alla plan, som en stor enhet.